melendizcardak.com
Eylül 10, 2010, 06:19:53 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: www.melendizcardak.com
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mekanik Tesisatcı Olmak  (Okunma Sayısı 302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bayram ÖZBEK

------Üye Bilgileri Çardaklı

Teşekkür Puanı: 14
Üye ID: 746

Kayıt tarihi Ocak 18, 2010, 05:00:59 ÖS

Durumum:

« : Mart 02, 2010, 10:49:07 ÖS »

Mekanik  tesisat

Selamlar arkadaşlar bu konuyla ilgili bir şeyler yazmak istedim. Bizler genel olarak tesisat işlerinde çalışmaktayız. Yani ekmeğimizi bu işlerden kazanmaktayız. Dolayısıyla da yaptığımız işin hakkını layıkıyla vermeliyiz diye düşünüyorum. Bizler yaptığımız işi ne kadar hızlı yaptığımızla övünürüz. Belki de dünyada yoktur bizim gibi hızlı ve her türlü riske çekinmeden giren. Bizlerin çok sabırsız bir yapımız var. Çalıştığımız yerde her türlü güvenlik önlemini almadan iskele sağlam mı emniyet kemerin var mı iş ayakkabın uygun mu baretin var mı yani örnekleri çoğaltabiliriz. Arkadaşlar bizler cesur insanlarız doğrudur. Ama şunu da göz ardı etmeyelim hayatlarımız bu kadar ucuz olmamalı. Bir maraşlı bu konulara nasıl dikkat ediyorsa bizlerde dikkat etmeliyiz. Çapak gözlüğü konusunda da sabıkalıyız. Allah esirgesin. Cenabı hakta işini iyi yapanları sever. Yani kaliteyi yakalamak lazım.ben şahsen etrafımdaki herkese yaptığınız işe hile yapmayın ama hakkınızı da arayın derim. Bana göre eksik takılan bir pul boyasız takılan bir plaka contasız sıkılan her flanş kul hakkına girer hırsızlıktır. Birde usta kime denir diye sorarız. Bana göre usta sadece boruyu yerine asmak değildir. Ben işi yapıyorum artık kral benim dememelidir. Usta her yönüyle usta olması lazım. Oturmasıyla kalkmasıyla konuşmasıyla hal ve hareketleriyle koğuş ortamıyla iletişimiyle de örnek kişi olması lazım hatta bildiğini çevresine de aktarması lazım. Gerçi bu konularda epeyce yol aldık sanırım. Şimdiki şartlar eskiye nazaran daha iyi özellikle ssk konusuna da çok dikkat etmek lazım. Bu zamanda ssk sız çalışmamak lazım. Birde yaptığı işine saygı duyan işinin hakkını veren ve çağı yakalayan tesisatçılar olmalıyız.

Allaha emanet olun

« Son Düzenleme: Mart 02, 2010, 11:45:16 ÖS Gönderen: demiray » Kayıtlı
demiray

Administrator

Teşekkür Puanı: 152
Üye ID: 1

Kayıt tarihi Mayıs 02, 2008, 07:43:01 ÖÖ

Nasıl Biri: I love my village

Site
Durumum:

« Yanıtla #1 : Mart 02, 2010, 11:47:24 ÖS »

Söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Özellikle USTALIK ahlakı üzerine insanların düşünmesi çok önemli. Meslek ahlakı en büşük erdemdir. Ben bu erdemin köyümüz insanında yüksek olduğunu görüyorum. Vasıflı köylülerimizin kendilerini ve ailelerini mağdur etmemeleri bakımından sosyal güvencelerini de aksatmadan takip etmelerini isterim. Saygılarımla.

Fatih Ozbek

Teşekkür Puanı: 4
Üye ID: 634

Kayıt tarihi Haziran 08, 2009, 05:09:43 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #2 : Mart 03, 2010, 01:01:14 ÖS »

Selamlar  Bayramcığım,

Öncelikle  bir çok konuda  yaptıgın  bilgilendirmelerden  dolayı  teşekkür eder,  durmadan  devam etmeni tavsiye ederim. 
   Site  ziyaretçilerininde  benimle aynı fikirde olduklarını düşünüyor,   yapacaklarınla  ilgilide  desteklerimi belirtmek isterim.
    Bilgi paylaştıkça  çoğalmakta  olup, bilmemek  yanlış olmamakla beraber, öğrenmemenin  yanlış  oldugu  hatırlamamız  faydalı olacaktır.
    İnsanın  ahlaklı  olması sadece usta insanlar  için  gerekli  olmayıp,  bütün insanların  yaptıklarına  karşı  sorumluluğunu  bilmesi gerekir.
    İnsanın  kırmanın  kolay  ama  yapmanın  zor oldugu her daim  hatırlamamız gerekir,  tavır ve davranışlarımızıda bu çerçeveye oturtmamız gerekir.

Sağlıcakla kalın,   sevgi  ve sayğılarımla,

Fatih  Özbek ( Moskova )

azmi özbek

Teşekkür Puanı: 10
Üye ID: 390

Kayıt tarihi Şubat 28, 2009, 10:28:55 ÖÖ

Durumum:

« Yanıtla #3 : Mart 10, 2010, 04:48:33 ÖS »

selamlar arkadaşlar .
Kardeşim bayram hep sen iyi niyetlisin bilirsin seni takdir ederim yalnız bu çağda
fazla iyi olmayacaksın düşünki 1980 ve 90 lı hatta 2000 yıllarına kadar köyümüzden
elektirik kaynakçısı bile yoktu o günlerde çalışan arkadaşlariyi bilirlerki banyo ve wc
bile yoktu şartlar dominik cumhuriyetinin arka sokaklarındaki insanlar bile bizlerin
halini görselerdi üzüntülerinden ekmek ve aştan kesilirlerdi o dönemler bir süngerde
yatak demiyorum dikkat et 3 kişi hatta 4 kişinin yattığını iyi biliyorum o günler
gitti dahada gelmesin diyorum bu arada bizim gençlerimize baret demeyeceksin
hele emniyet kemeri asla iskele denince ne bulursan diyeceksinki seni taktir etsinler
ya değilse adam şeriatçı askeriye sanki diyede adın çıkar kendini insan hakları
mahkemesinde bile aklayamassın benden sana tavsiye aynı zamanda bizler 2000 yılından
önce gece kondu tesisatçıları idik şimdilerde bazı karloslar mekanik tesisat kounusunda
ders vermeye çalışıyor vesselam  kıs kıs
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Melendiz Çardak Köyü Resmi Web Sitesidir. Her Hakkı Saklıdır. Bu siteden alınan içeriklerin izinsiz ve kaynak belirtilmeden kullanılması yasaktır.

Firefox Türkçe İndir

Site tasarım: Demiray

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it