melendizcardak.com
Eylül 10, 2010, 07:11:40 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: www.melendizcardak.com
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÇARDAK KÖYÜ YERALTI ÇARŞISI  (Okunma Sayısı 245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bayram ÖZBEK

------Üye Bilgileri Çardaklı

Teşekkür Puanı: 14
Üye ID: 746

Kayıt tarihi Ocak 18, 2010, 05:00:59 ÖS

Durumum:

« : Şubat 11, 2010, 01:46:13 ÖS »

ÇARDAK  KÖYÜ  YERALTI  ÇARŞISI
Merhabalar arkadaşlar bu başlık sizi şaşırtmasın.Bizim köyün altında bir yeraltı çarşısı var.Ben bunun bir an önce Gündemegetirilip topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum.Zaten biliyorsunuz köyün içinde oturan fazla bir-
Ailede kalmadı.Oraları nekadar tahrif olmuş olsada,kimsenin korkudan yada havasızlıktan içeriye giripte yağmalama-
Fırsatı olmadığını düşünüyorum.Gerçi ben bu konuyla ilgili niğde müze müdürüyle görüştüm bana söylediği çardak-
Köyünde böyle bir yerin olduğunu hiç duymadığı.Ama bir dilekçe verilirse bir heyet gönderip inceleteceğini söyledi.
Maalesef ben köyde olmadığım için bunu yapamadım.Ama köyde olan arkadaşlardan müsait olan birisi bir dilekçe-
Verirse iyi olur.Herkese selam.
bycardaklı

Teşekkür Puanı: 13
Üye ID: 629

Kayıt tarihi Haziran 05, 2009, 01:49:36 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2010, 08:17:44 ÖS »

bu konunda ne kadar gercek bir dogruluk payın varmı bayram özbek
bayram ÖZBEK

Teşekkür Puanı: 14
Üye ID: 746

Kayıt tarihi Ocak 18, 2010, 05:00:59 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2010, 09:42:52 ÖS »

merhaba by çardaklı kardeşim.bizim köyde yeraltı çarşısı varmı diyorsun evet doğrudur çoğu kişi mağaranın içinden-
duvar örerek samanlık yada ahır olarak belli yerlerini kullandılar.yinede eskiler bilirler karın çok yağdığı zamanlarda-
mağaranın çayın altına giden bir kolu olduğunu oradan su doldurduk larını söylerler.mağaranın diğer bir kolunun eren-
lere kadar uzandığınıda anlatırlar. köyün içinde bir iki yerde çöküntü olduğundan belli yerlerine geçilemiyor.ama giren-
arkadaşlar arapoğlu nun evinin hizasında büyük bir değirmen taşınında olduğunu söylerler.bizim köy kurulmadan önce-
insanlar o mağaralarda yaşamışlar.bunu köyümüze kazandırmalıyız ki eski köprünün başına gelenler buralarında başına-
gelmesin.saygılar
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Melendiz Çardak Köyü Resmi Web Sitesidir. Her Hakkı Saklıdır. Bu siteden alınan içeriklerin izinsiz ve kaynak belirtilmeden kullanılması yasaktır.

Firefox Türkçe İndir

Site tasarım: Demiray

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it